SHARE

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kommer nok ikke bag på særlig mange, at vi bruger vores øjne rigtig meget i løbet af et døgn. Hvis man lige ser bort fra de gennemsnitligt 8 timer vi sover, så er vores øjne hele tiden åbne. På et døgn bruges de altså ca. 16 timer, hvilket nok er mere end hvad man kan sige om det fleste andre dele af vores krop. At vores øjne er i “god form” er med andre ord en rigtig god ide.

Især hvis man bruger mange timer bag ved en skærm, er det vigtigt. Her udsættes øjnene for ekstra mange kontrastforskelle, hvilket kan være hård for øjnene at kapere. Overanstrengte øjne er årsag til mange hovedpiner og muskelspændinger. Jo mindre man overanstrenger sine øjne, jo bedre er det. Det kan eksempelvis være ved at bruge skærmbriller og lignende, men det kan også være at lave eyefitness. Det lyder måske lidt abstrakt, men der er blot tale om nogle øvelser, man nemt kan lave i løbet af dagen.

Optikteam der sælger briller, har lavet denne video, hvor du kan så inspiration til hvordan du nemt får dine øjne i god form.