SHARE
dr.adams

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Begrebet DIY er en engelsk forkortelse for ”Do It Yourself”, som på dansk betyder ”gør det selv”. Det er en forkortelse, som anvendes om små gør-det-selv-projekter, som alle mennesker i hjemmet kan benytte sig af. Kort sagt handler det om at tænke på vores miljø og genbruge ting, som vi ellers var trætte af. Begrebet har nu spredt sig til vores tøj og mange modebloggere laver guides til DIY indenfor tøj. Det handler altså om, at skabe noget nyt, ud af noget gammel. Med DIY-projekter indenfor tøj gør man noget tøj outdated til noget brugbart, og pepper det op ved at lave lidt små ændringer. Her guider vi dig igennem med ideer og tricks, så du nemt kan komme igang med DIY-projekter.

Et godt gammeldags tricks til at genbruge aflagte bukser, er at klippe dem af til shorts. Et par gamle 501 levis bukser, som måske er flosset i buksebenene, kan nemt og enkelt vækkes til live igen. Klip buksebenene af lige over knæet, og fold bukserne op en gang eller to. Du kan også klippe lidt længere oppe, lige når låret begynder, og så lade buksen være flosset. Det lader til at at de flosset lårkorte levis bukser har fået en renæssance igen. Mode opstod i 80’erne, og blev for alvor kendt da tv serien Baywatch rullede over skærmen.

Macht gammelt og selv-lavet med nyt

Som videoen viser kan vi med fordel gå ud og købe et par nye jeans, og matche dem med en ældre t-shirt som du pepper lidt op. Et andet godt sæt til sommeren, til både drenge og piger, er en af de populære comme des garcons stribede t-shirts og et par afklippede levis 501 shorts. Som fodtøj, vil et par gode slidte converse matche helt perfekt. Comme des garcons har også lavet et par converse-lignede sko, som også kunne klæ sættet. Prøv dig frem, og bliv inspireret i videoen herover.