SHARE

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis man har muligheden for at redde et liv, så er det ikke bare noget man er moralsk forpligtet til. Det er rent faktisk lov, at man skal gøre hvad man kan, for at hjælpe et andet menneske i nød. At have et førstehjælpskursus til sit kørekort, er også lovpligtigt, men har dog ikke altid været det.

Har man ikke taget et kørekort, eller har man taget et kørekort inden det blev lovpligtigt, er der dog ikke noget krav om det. Skulle der være det, skulle det naturligvis være en større politisk beslutning, da det givetvis skulle tilbydes til alle. Det er nok ikke sandsynligt, at dette sker inden for en nær fremtid.

Det er med andre ord ens egen samvittighed og gode samvittighed, der skal få en til at tage et førstehjælpskursus. Der er mange virksomheder, især større, der tilbyder det, men det er langt fra alle. Der findes også mange tusinde hjertestartere rundt omkring i landet, men hvis man ikke ved hvor de er, eller hvordan man bruger dem, hjælper de ikke meget.

En ting er helt sikkert, det er ofte langt bedre at gøre noget, end at gøre ingenting. I videoen herunder, kan du se de mest basale ting. Se den, og se den igen, en dag kan det måske redde et liv.