SHARE
gulvkanonen.dk

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der findes mange guide på internettet til at gøre tingene selv i hjemmet. Nogle ting er nemmere end andre, lige præcis gulvafhøvling kan faktisk godt lade sig gøre at lave selv. Men hvor ofte skal gulvet slibes og hvilke form for behandling skal det have? Vi viser et par videoer om hvordan du skal gribe opgaven an.

Hvornår trænger gulvet til at blive slebet?

Hvis lakken på dit trægulv er slidt ned eller hvis overfladen er ru eller hakket bør du komme i gang med at slibe gulvet. Alle rigtige trægulve kan afslibes, men materiale som laminat, skal mod mange overbevisning ikke slibes. Det siger sig selv, da laminat i bund og grund bare et et tyndt stykke plastik og ikke har noget med træ at gøre. Derimod kan et massivt fyrretræsgulv, som der ofte er i ældre lejligheder, klare flere slibninger i løbet af dets levealder. Dog skal man huske på at mange gulve er brædder som er samlet med not og fer, og her kan man godt komme til at slibe for langt ned, så samlingerne svækkes. Sørg for at benytte flere slags sandpapir, med forskellige kron, så du afhængig af gulvets stand og tykkelse kan vælge det rigtige slibepapir.

I denne video vises det nemt og enkelt hvordan sandpapir på maskinen skiftes og hvordan hele processen med at komme i gang, rent faktisk fungere. Se videoen her:

Er du stadig i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl efter du har set videoen, kan du med fordel ringe til en gulvsliber og spørge om råd. En god idé er at få hjælp til dele af gulvafslibningen, som f.eks. afhøvlingen eller behandlingen efterfølgende. Der findes mange muligheder, og det er vigtigt at gulvet bliver behandlet med det rigtige materiale efterfølgende.

Hvis du står og skal have lavet gulvafhøvling i københavn, og er i tvivl om hvordan tingene skal gøres, så ring til en gulvsliber og forhør dig.