SHARE

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I takt med at YouTube vinder frem som en større og større søgemaskine, og måske på sigt vil kunne overhæle Google som den mest brugte søgemaskine. Så er det en rigtig stor fordel for rigtig mange virksomheder at være tilstede på YouTube, og jævnlige uploade indhold som deres kunder kan bruge til noget

Det kunne f.eks. være how-to videoer. Rigtig mange mennesker søger på YouTube, hvordan man gør forskellige ting, fordi det måske oftest er nemmere at se andre gøre tingene, end det er at læse en guide, om hvordan man skifter skærmen på sin iPhone f.eks.

Jeg kan se et stort potentiale, hvis man er en servicevirksomhed. Som servicevirksomheden udfører du mange gange et håndværk for andre folk. Du kunne f.eks. som håndværker lave how-to guides og uploade på YouTube om nogle forskellige gængse ting. Er du en rengøringsvirksomhed som f.eks. Tennberg.dk, så kan du lave how-to videoer, om hvordan man mest effektivt vasker sine vinduer, vaskertrapperne i opgangen eller korrekt vasker sine tæpper. Det vil give et rigtig godt indtryk af virksomheden, og det kan give to afledte effekter. Først kan folk se videoen og tænke, at det er for besværligt, og derefter ringer til virksomheden for at booke ydelse. Alternativt kan folk selv løse opgaven men gå derfra med en positiv indstilling til virksomheden, og måske booker dem til en anden opgave i fremtiden. Så derfor kan det godt være at dine videoer, ikke genererer direkte salg lige nu og her. Men hvis folk husker dine guides, og husker dig i fremtiden, kan det være, at næste gang de skal have gjort rent efter håndværkere, så er det dig, som rengørings virksomhed, de ringer til og beder om hjælp.

Her fra redaktionens side vil der være en stor opfordring til, at man som virksomhed begynder at tænke over, hvilke videoer man kan lave og ligge på ud.