SHARE

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er vigtigt, at din kontorstol er ergonomisk. Særligt hvis du har stillesiddende arbejde, hvor du ikke får bevæget dig ret meget i løbet ad arbejdsdagen. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Når du sidder ned og arbejder dagligt, så kommer du hurtigt til at få smerter. Det er nemlig ikke meget, man får bevæget sig — og det er kroppen ikke vant til. Især ikke ryggen, nakken og skuldrene.

Det er nemlig ikke en naturlig siddestilling, og af den grund kan det godt betale sig at investere nogle penge i et par ordentlige kontorstole til hele kontoret, som I kan sidde ved.

Dette er et eksempel på en ordentlig kontorstol

Herunder kan du se et eksempel på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde en god kontorstol. Videoen er produceret af iStol.dk, og du kan se den her:

iStol.dk arbejder for at sætte en ny dagsorden for nye og moderne kontorstole. Missionen er at gøre op med de høje priser, der ellers florerer i branchen. Kontorstolen er nemlig det vigtigste arbejdsredskab i forbindelse med kontorarbejde.

Kontostolen blev oprindeligt fremstillet til at effektivisere arbejdsgangen ved at gøre det muligt at kunne rejse sig uden at skulle forlade sin plads. I dag er fokus dog et helt andet, og det er altså vigtigt, at den stol, du vælger, passer til din kropsstruktur. Den skal desuden også have de rette egenskaber ift. siddeposition.

En god stol vil gøre siddepositionen bedre og mere behagelig, og det vil i sidste ende give dig en bedre koncentrationsevne og dermed sikre din effektivitet samt koncentrationsevne.

Dog er det vigtigt, at du bevæger mange gange i løbet af dagen — også selvom du har fået den helt rigtig kontorstol. Menneskekroppen er nemlig ikke designet til at sidde ned i så lang tid ad gangen.