SHARE

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der mange tusinde husstande der bruger pillefyr som deres opvarmningkilde. Et pillefyr er en god måde at opvarme sit hus, hvis man eksempelvis ikke har mulighed for fjernvarme og ikke er interesseret i at bruge langt over 100.000 på at etablere jordvarme (hvilket også kræver en del i forhold til arealet, det skal anlægges på).

De små sammenpressede træpiller er effektive, og prisen er fornuftigt. Det er med andre ord ikke så mærkeligt, at mange har valgt dette, frem for eksempelvis de langt dyrere og mere forurenende oliefyr.

Hvis et træpillefyr skal være effektivt, så kræver det dog ligesom så meget andet, at det bliver vedligeholdt. Sørger man ikke for at vedligeholde og rense sit pillefyr, så bliver det mindre og mindre effektivt og til sidst vil det holde op med at virke.

I videoen herunder kan du se hvordan du renser et et, men du skal samtidig huske, at du fra tid til anden skal have lavet service på dit pillefyr, i hvert fald hvis du vil sikre dig at det holder længst muligt. Det koster naturligvis noget, men i forhold til den merudgift der er til et fyr, der ikke er effektivt, er det givet godt ud.